0 varer
0,00 dkk

Undervisningsfællesskaber og læringsnetværk i den digitale tidsalder

224,00 dkk

Antal sider: 228

ISBN:
978-87-92914-248

Undervisningsfællesskaber og læringsnetværk i den digitale tidsalder

Forfatter(e): Jesper Tække & Michael Paulsen (2016)

Bogen er den anden i en trilogi, der undersøger den digitale revolutions betydning for undervisning og læring. Den handler om, hvordan fællesskab og netværk forandrer sig i forhold til undervisning og læring med overgangen til den digitale æra. Undervisningen har ændret sig markant fra tiden før internettet til i dag. Før var man som elev dybt afhængig af sit læringsværk uden for skolen. Med de sociale medier behøver dette ikke længere at være tilfældet, idet man nu kan have skolefællesskabet med hjem. Samtidig har man sine netværk med i skole, der lige som spil og anden underholdning kan trække elevernes opmærksomhed væk fra undervisningen.

Dette kan betyde, at eleverne danner hemmelige netværk, hvor de bl.a. plagierer og udveksler resultater, på måder, der deler eleverne op i forskellige snydenetværk. I bogen argumenteres der for, at dette ikke behøver at være tilfældet. Hvis ikke netværkene forbydes kan de trækkes ind i fællesskabet og eleverne kan lære at bygge videre på andres opgaver med lovlige akademiske metoder i fællesskab.

Overordnet set beskriver bogen en udvikling, hvor de digitale medier oversvømmer skolen i tre bølger:

  • I den første bølge trækkes opmærksomheden væk fra undervisningen.
  • I den anden bølge begynder lærerne at anvende sociale medier i deres undervisning, hvilket både giver bedre undervisning og lærer eleverne at bruge de nye medier til faglige formål.
  • I den tredje og sidste bølge begynder lærerne sammen med deres elever at bruge internettet til at skabe interaktion med eksterne personer (fx forfattere, mennesker i andre lande, politikere osv.), hvilket både ser ud til at styrke undervisningen, gøre den mere tidssvarende, samt udvide elevernes læringsnetværk og udvikle dannelse.

Selv om fokus er gymnasiets befolkning af lærere og elever, så er bogen relevant for ALLE, der interesserer sig for undervisning, læring, menneskesyn, dannelse, samfund og den igangværende medieundervisning.

224,00 dkk

Antal sider: 228

ISBN:
978-87-92914-248