0 varer
0,00 dkk

Lektier og forældrestøtte

20,00 dkk

Antal sider: 57

ISBN:
9788790220839

Lektier og forældrestøtte

Forfatter(e): Adam Valeur Hansen (2010)

Bogen fokuserer på, hvad lektier kan og hvilke forskellige former for lektier der anvendes i skolen. Herudover vil den give bud på, hvordan man som forælder kan støtte sit barn i lektiearbejdet, lige fra den konkrete samtale om lektierne til den konkrete tilrettelæggelse i hjemmet eller “ude”.

Det er håbet at også lærere i denne bog kan finde inspiration til “de gode lektier” og at den kan danne grundlag for spændende debatter − og forventningsafklaring − mellem skole og hjem.

Bogen svarer på de mange spørgsmål forældre måtte have omkring lektier. Med udgangspunkt i forskning om lektier og undervisning gives en række konkrete forslag til forældrestøtte: Hvordan kan der skabes en kvalitativ dialog før, under og efter lektiearbejdet? Hvordan kan forældre støtte eleven med at planlægge arbejdet? Hvordan kan et passende “læringsmiljø” tilrettelægges?

20,00 dkk

Anmeldelser

"Forældrelektiebogen" fokuserer mest på læsning og skrivning og på elever med særlige vanskeligheder. Forslagene til aktiviteter er også i dette hæfte fagligt velgennemtænkte, inspirerende og tilpasset forskellige faser i skoleforløbet. I overbygningen kan forældrene efter forfatternes mening bedst støtte ved at hjælpe børnene med at strukturere deres tid, så både fritidsinteresser og lektier kan nås.

En væsentlig side af lektielæsningen er, at børnene sammen med forældrene reflekterer over deres egen måde at lære på, og at forældrene i forbindelse med samtaler om lektielæsning og organisering af arbejdet er modeller for børnene. Begge hæfter er fremragende redskaber for forældre, der gerne vil støtte deres børns læring og har brug for en guide

- Helge Christiansen

folkeskolen.dk

Antal sider: 57

ISBN:
9788790220839