0 varer
0,00 dkk

Magtens kartografi

Foucault og Bourdieu
198,00 dkk

Antal sider: 228

ISBN:
9788790220358

Magtens kartografi

Foucault og Bourdieu
Forfatter(e): Anders Fogh Jensen & Rasmus Svarre Hansen (2006)

Unge Pædagogers nye serie “Billeder på pædagogikken” er en række introduktioner til væsentlige teoretikere i et for Danmark relativt ukendt koncept: At lade en solid tekst blive ledsaget af spændende billeder. Den første bog i serien omhandler magtbegrebet hos Pierre Bourdieu og Michel Foucault, og den er en anderledes læseoplevelse – dog uden at gå på kompromis med det teoretiske niveau.

Et kort er en gengivelse af virkeligheden fra oven, som man anvender til at orientere sig fra neden. De to franske tænkere, Michel Foucault og Pierre Bourdieu, er begge optagede af at tegne kort over den sociale virkelighed – men på hver sin måde. Det fælles udgangspunkt er, at det sociale aldrig er et tomrum, men altid har sine former og sine styrkeforhold. De sociale former kan være træge, men de er ustabile og dynamiske, fordi mennesker hele tiden vil noget med hinanden og griber ind i styrkeforholdene med deres forehavender. De spil, der opstår, når mennesker kaster deres energi ind i de gældende tanke- og styreformer, kan man kalde magt. Opgaven for magtens kartografer er da at tegne disse spils logik og dynamik. Det er der kommet to meget omfangsrige, men forskelligartede, tankeverdener ud af, hvis indflydelse på en lang række videnskaber er enorm.

Magtens kartografi er en billedbog, der i sit eget lette sprog og sine ekspressive tegninger genfortæller Foucault og Bourdieus teorier. Anders Fogh Jensens billedrige udtryk akkompagneres af Rasmus Svarre Hansens udtryksfulde billeder, og sammen har de skabt en original guide, der tager læseren ved hånden og fører hende igennem de mange forskellige idéer og begreber, på tværs af alle fag. Med sine pædagogiske forklaringer og sin rigdom på illustrationer henvender bogen sig til studerende og undervisere på alle niveauer.

Anders Fogh Jensen er filosof, ansat ved Københavns Universitet og bl.a. forfatter til bøgerne Metaforens magt (2001), Mellem ting, Foucaults filosofi (2005) og teaterstykket Kapitalen (2004).

Rasmus Svarre Hansen er cand. mag. i pædagogik fra Kbh. Universitet, freelance illustrator og billedkunstner. Kendt fra sine forsider til Unge Pædagogers tidsskrift.

198,00 dkk

Antal sider: 228

ISBN:
9788790220358