En antologi om et forskningsbaseret udviklingsarbejde af forholdet mellem uddannelse og profession.
Bogens udviklingsfelt ligger i den såkaldte ”treklang”, der er krydsfeltet mellem linjefag, pædagogiske fag og praktik. Den antagelse der ligger til grund for projektet er, at det er i mødet mellem teori og praksis, at den studerende arbejder og udvikler sin faglighed og lærerprofession. Et nøglebegreb er etablering af ”kommunikative fora” med bl.a. trepartsamtalen, 0,2-samarbejdet, didaktikseminarer, hvor studerende, praktiklærere og lærere fra professionshøjskolerne har fokus på den virkelighed der udfolder sig i undervisningen. Projektet indsamler materiale i alle praktikkens faser fra forberedelsen over afviklingen til evalueringen.
Bogen henvender sig direkte til lærerstuderende, praktiklærere og lærere på professionshøjskolerne og til alle med uddannelsespolitisk interesse i udvikling af læreruddannelsen.
Fra forskningsside findes indlæg af Hanne Balsby Thingholm og Jens Rasmussen om begrebsliggørelse af relationen mellem teori og praksis. Og Per Fibæk Laursen om de studerendes forventninger til praktikken og om et nyt ideal for lærerekspertise. Bogen er anbefalelsesværdig for alle, der er involveret eller har interesse i læreruddannelse.