0 varer
0,00 dkk

Hvad er meningen?

Kedsomhed, angst og længsler i elevernes skoleliv
280,00 dkk

Antal sider: 224

ISBN:
978-87-92914-354

Hvad er meningen?

Kedsomhed, angst og længsler i elevernes skoleliv
Forfatter(e): Ditte Dalum Christoffersen (2017)

”Jeg ved det ikke”, svarer Kasper fra 7. x på Byskolen på mit spørgsmål om, hvad der er det vigtigste ved at gå i skole, og for hvis skyld han går der, ” … men den eneste, der får noget ud af, at jeg går i skole, det er jo mig. Så det må vel være for min egen skyld – det tror jeg. Jeg ved jo godt, det er vigtigt at gå i skole. Men jeg er ikke sikker på, jeg ville gå her så mange år, hvis jeg selv kunne vælge – men du skal jo vide noget”, fastslår han. ”Du lærer også andet end at regne, skrive og stave og sådan noget i skolen”, forklarer han mig. ”Du lærer bare, hvordan man skal være og sådan”.

Bogen dokumenterer og analyserer skolehverdagens in- og eksklusionsprocesser, mobning og kedsomhed og om, hvordan lærere og elever forsøger at få det bedste og mest meningsfulde ud af det skoleliv, som de sammen deltager i hver dag, både i forhold til det konkrete klasserum men også om alt det udenfor, som får betydning for, hvad det overhovedet sker derinde.

280,00 dkk

Anmeldelser

En fremragende og vigtig bog!
Denne bogs største kvalitet er et stort beskrivende og analyserende afsnit om elevers kedsomhed i skolen. Det er uhyggelig læsning, og det er spændende som en kriminalroman. For selv om lærere er sammen med deres elever dage, uger og år og derfor ved meget om dem, er der også meget, de ikke ser og ikke hører. Meget, som har stor indflydelse på, hvad de enkelte elever får ud af at gå i skole.

Antal sider: 224

ISBN:
978-87-92914-354