0 varer
0,00 dkk

Internationalisering er en grundsten i et vidende samfund

Et nyt temanummer fra UP sætter fokus på, hvorfor skolen og læreruddannelsen bør have et internationalt perspektiv og hvordan dette kan gøres.

Internationalisering har historisk set været nøglen til at blive klogere og rigere via udvekslinger af varer og ideer med andre kulturer. I dag kommer vi ikke udenom det globale samfund som et grundvilkår i den måde, vi lever på i dag. Men hvordan sikrer vi os, at de kommende generationer forstår at udnytte de potentialer, der er i en globaliseret verden?

Læreruddannelsen er nøglen til internationalisering
Nøglen er – ifølge Rådet for Internationalisering af Uddannelserne – læreruddannelsen. Hvis de læreruddannede har forståelse for og erfaring med internationalisering, så vil det automatisk smitte af på de børn, de har i skolen. Det er i grundskolen, at grundlaget for elevens internationale nysgerrighed vækkes, og det er i grundskolen, at eleverne skal opnå interkulturelle kompetencer, som kan sætte den enkelte elev i stand til at relatere til andre mennesker og kulturer.

Det nye temanummer fra UP sætter fokus på denne opgave og belyser gennem 11 artikler, hvorfor global dannelse er vigtig, hvordan det kan udmønte sig og hvordan man kan lære af fremmede kulturer.

UP 1/2018 koster 125 kr.

Læs mere om temanummeret UP 1/2018 “Skole og læreruddannelse i et internationalt perspektiv” og køb det her

Send til en ven